היי, קוראים לי אליה ואני בת 23, אני יוצאת עם בחור מדהים כמעט בגילי (22) ואנחנו בקשר כבר כמעט שנה, קשר רציני ושנינו רוצים להקים ביחד בית, ואפילו הצלחתי לגלות שיש טבעת מוכנה:)
יש לי בעיה והיא חוזרת בלופים שמובילים שוב ושוב לאותו ריב.
אני אופנוענית ויש לנו בעיר קהילה של אופנוענים, וקבוצת ווצאפ משותפת. אחד מהם, כבר כשהייתי בזוגיות עם בן זוגי, שלח לי הודעות אישיות בווצאפ והתחיל איתי ופלרטט ואפשר לומר שנהניתי מתשומת הלב וזרמתי. בשלב מסויים הרגשתי רע הלכתי לבן זוגי סיפרתי לו על הקשר אמרתי לו שאני מצטערת וסיימתי את הקשר עם אותו ידיד. אבל אי אפשר לנתק את הקשר לחלוטין כי שנינו מאותה קבוצה והוא עונה לי לשאלות ולהתייעצויות.
למרות שהבטחתי לבן זוגי שלא ליצור איתו קשר ולא לענות לו יותר, אני מוצאת את עצמי שוב ושוב עונה לו לשאלות בפרטי, ואני חייבת לומר שאין לי צורך בכלל בקשר עם הבחור הזה. אני לא מעריכה אותו, הוא בכלל גם נשוי וזה דוחה אותי שהוא מדבר ככה עם נשים אחרות (אני), אני לא נמשכת אליו, הוא לא הסגנון שלי. אבל זה פשוט כל פעם קורה. הוא שולח הודעה, אני עונה לו, מתחרטת, מפסיקה איתו את הקשר ומספרת לבן זוג שלי הכל. למרות שאני פתוחה ושקופה עם בן זוג שלי הוא עדיין כמובן מרגיש פגוע והאמון שלו בי מתערעער, לא משנה כמה אני כנה איתו, עצם הקשר שמחודש עם הבחור הזה אחרי שהבטחתי לו זאת פגיעה חזקה מדי. ובצדק.
אני לא יודעת למה זה קורה לי. אני שונאת את הבחור הזה, הוא מערער לי את הקשר עם הבנאדם שאני הכי מעריכה ואוהבת בעולם. ואני שוב ושוב עונה לו ומתחרטת וכואב לי באמת וכואב גם לבן זוג שלי ואני מבטיחה לו שזה לא יקרה שוב, ושוב זה קורה.
למה אני לא מצליחה להשתחרר מזה, למה יש בי דחף כל כך חזק כל פעם ישר להגיב ואז להתחרט? למה אני נכנסת ללופ הזה שוב ושוב?
שלום לך,
ציינת שאת רוצה להקים בית. הקמת בית אינה עניין טכני, לפועלי בניין ומהנדסים. הקמת בית, בראש ובראשונה, היא עניין נפשי. לשם הקמת בית כדאי להתבגר.
במקורות כתוב: על כן יעזוב איש את אביו ואמו ודבק באשתו. במילים אחרות, לצורך הקמת בית צריך לעזוב את משחקי הילדות.
אמנם את נהנית מאופנועים ומפלירטוטים, אבל אינני בטוח שהם לא חלק מהרומנטיקה הילדותית לחופש ולכיבוש העולם. רוב האנשים לא כבשו את העולם, כולל אלה שנראה כי עשו זאת.
כמו בשיר של נתן יונתן: לא עופות מרום אנחנו, ואל גובה השמים, לא נגיע כנראה, גם אתם גם אנוכי...
תחליטי מה את רוצה להמשך חייך. להקים בית או להישאר בילדות.