ליעקב ברמץ שלום תודה על תגובתך. אנסה למסור פרטים נוספים לגבי הקונטקסט של הפרוגנוזה שהיתה במהלך הטיפול או ליתר דיוק במהלך ההתמודדות עם האפיזודה הדכאונית: המטפל לא ניסה להבהיר למטופל שלא כדאי רק להסתמך על תרופות, מאחר שהמטופל היה מטופל גם בפסיכותרפיה באותה תקופה וגם לאר מכן. המטפל, כפי שהסביר לי, מצא לנכון למסור למטופל את הפרוגנוזה שלו בעקבות שאלה של המטופל לגבי הצפי לעתיד. מאחר שהמטופל הינו צעיר בעל רמת אינטליגנציה גבוהה לחץ על המטפל לדעת מה הפרוגנוזה וזה נכנע ללחצו מתוך אמונה שחובתו האתית לומר לו את האמת. שאלתי היא האם זה באמת כך? גלי
top of page
ד"ר יעקב ברמץ - פסיכולוג
אתם מוזמנים להתייעץ בנושאים כמו : זוגיות, הורות, עבודה, מערכות יחסים, תחושת משמעות, דיכאון, חרדה, היפנוזה וכל נושא אחר שמטריד אתכם.
חשוב לציין שאין להתייחס לתשובות כאל טיפול פסיכולוגי אלא כמקום לקבלת תמיכה והכוונה.
bottom of page
שלום לך,אני חושב שאת ענית בעצמך לשאלתך. מדובר בבחור אינטליגנטי שאי אפשר למכור לו סיפורי מעשיות. בודאי הוא יכול לאסוף בעצמו מידע מהאינטרנט או ממקורות מידע אחרים. ומצד שני, המטפל שנשאל ישירות (שוב ושוב, לפי תיאורך) לא רצה לשקר. אם כי, אישית אני סבור, שאל לו לאדם להתייאש ותמיד יש סיכוי. כך, שגם ללא שקר לא הייתי נותן פרוגנוזה שאין סכוי. אולם אם את סבורה שנעשה עוול, וטיפול לא מקצועי (מה שלא נשמע כך) את יכולה להתלונן בועדת האתיקה שבמשרד הבריאות.