היי יעקב, מאוד מעניין אותי לדעת (משהו שאני מנסה להבין זמן רב), למה יש גבולות כאלה ברורים, בין מטופל לפסיכולוג. - גבולות כאלה קשים אפילו?כלומר, למה המטופל לא יכול לשאול (אפילו קצת), על הפסיכולוג שלו (אפילו לדעת לאן הוא נוסע לחופש?, או כמה ילדים יש לו??) והכי אני רוצה לדעת- למה הפסיכולוג כל-כך שומר על המרחק הזה? כלומר, למה למשל: ביום הולדת שלי, הוא לא קנה לי מתנה - והוא ידע מראש שיש לי יום הולדת? (אפילו הכי קטנה בעולם, אפילו צימוק קטנטן) ?? או למה בראש השנה הוא לא נתן לי שנה טובה ???? מצד אחד כל-כך קרובים, מצד שני אין יותר רחוקים מזה. ולמה זה כל-כך כואב?
top of page
ד"ר יעקב ברמץ - פסיכולוג
אתם מוזמנים להתייעץ בנושאים כמו : זוגיות, הורות, עבודה, מערכות יחסים, תחושת משמעות, דיכאון, חרדה, היפנוזה וכל נושא אחר שמטריד אתכם.
חשוב לציין שאין להתייחס לתשובות כאל טיפול פסיכולוגי אלא כמקום לקבלת תמיכה והכוונה.
bottom of page
שלום לך מינימיקי, לעניין הגבולות בין מטפל למטופל יש הסברים וטעמים רבים כמו גם סגנונות אישיים של פסיכולוגים. הגבולות הרבה יותר נוקשים בפסיכואנאליזה, למשל (שזו טכניקה טיפולית מאד מורכבת קשה וארוכה. והמטופל בשיטה זו צריך להיות בריא מאד בנפשו בטרם הוא נכנס לפסיכואנאליזה). אזכיר טעם אחד או שניים לקיום הגבולות והמרחק. כשאדם שוקע בביצה, ע"מ שמישהו יוכל להצילו, הוא צריך לעמוד במרחק ומשם להצילו. הגבולות מאפשרים גם למטופל להיכנס לטיפול בלי שהפסיכולוג יפריע לו בנוכחותו, כלומר, שהרגשות העולים בטיפול לא יתערבבו ברגשות של הפסיכולוג ושל המטופל ביחס לפסיכולוג. הרגשות שנדמה למטופל שעולים כלפי הפסיכולוג הם בעיקר העברת הרגשות מאובייקט אחד לאחר. ויחד עם זאת, לכל פסיכולוג יש סיגנון אישי. יש שיברכו בשנה טובה ויש שלא. לגבי שי לחג, תוכלי לקבל כזה אצל סוכן הביטוח שלך, אולי הבנקאי שלך וכדו'. הם כדי למכור את תוצרתם צריכים שתחשבי שאת מחבבת אותם. הפסיכולוג רוצה שאת תחבבי את עצמך...