איך מטפל יכול לגרום למטופל להרגיש בטוח בטיפול ולתת בו אמון? הרי זה לא פשוט להתחיל לספר לאדם שאתה בכלל לא מכיר הכל וזה מתסכל כי זה גם לוקח זמן עד שהוא מכיר אותך איך הוא יכול לגרום לאדם להפתח ולסמוך עליו......?בכל זאת אני מאמינה שיש כל מיני שיטות וכשאין שיתוף פעולה מלא מצד המטופל לטיפול מכל מיני סיבות (חרדות,כעס וכו) והוא כן צריך/נחוץ לעזרת הפסיכולוג בעניין על מנת לא לעזוב את הטיפול או לא להתקדם (שזה מתסכל)...איך הפסיכולוג יכול לגרום לו או לדחוף אותו (ממטרה חיובית לטובת המטופל)על מנת שכן ישתף פעולה על מנת לקדם את הטיפול ...כשזה לא בא מצד המטופל. (מה אתה עושה למשל....) איך אתה בתור מטפל מקבל את זה כשמטופלים שלך מרגישים ומספרים לך על איזשהו כעס/אכזבה מהטיפול וממך? איך פסיכולוג יכול לזכור כל מה שנאמר בטיפול כשיש לו כ"כ הרבה מטופלים...?בכל זאת,פסיכולוגים לא רושמים כל הזמן במהלך הפגישה.......... אודה על תשובותיך..... עדי
top of page
ד"ר יעקב ברמץ - פסיכולוג
אתם מוזמנים להתייעץ בנושאים כמו : זוגיות, הורות, עבודה, מערכות יחסים, תחושת משמעות, דיכאון, חרדה, היפנוזה וכל נושא אחר שמטריד אתכם.
חשוב לציין שאין להתייחס לתשובות כאל טיפול פסיכולוגי אלא כמקום לקבלת תמיכה והכוונה.
bottom of page
שלום לך,יש לי הרגשה ששאלתך אינה תיאורטית. את אולי שואלת איך אוכל לבטוח במטפל, אך היה לך נוח בניסוח השאלה מהעיניים של המטפל. איזה טריק יעשה שיגרום למטופל לתת בו אמון.ובכן, אין שום טריק. לא מלהטטים במטופל. המטפל מגיע בכנות רבה לחדר הטיפולים. המטופל יכול לחוש בכנותו, וזה מה שיגרום לו לתת אמון. וגם אז בהדרגה. בהתאם לאישיותו החשדנית יותר או פחות של המטופל.אישית אני מוצא שאין שום קושי לזכור את דברי המטופל. מסיבה פשוטה מאד. כמטפל אני חי עם המטופל את חייו ולא מנסה לשנן את הפרטים שסיפר. וכמו שאיני מתבלבל בדברים שארעו לי בחיי, כך איני מתבלבל בארועי חיי המטופל.שאלת לגבי הכעס שיש על המטפל ומה אני עושה עם זה. במקום ללמד כאן שיעור בפסיכולוגיה על מהות הטיפול, אפנה אותך לשאלה הזו שלך ונראה לי שזה יהיה המפתח לשאר השאלות. הכעס על המטפל או כל רגש אחר המופנה אליו, כולל אי האמון בו, כולל החשד שהוא מתבלבל ומבלבל בין סיפורי מטופלים שונים, הוא חלק מהטיפול. היכולת לתת אמון בזולת, היכולת להאמין שהוא מסוגל להכיל את כעסך ושאר הרגשות שמופנות כלפיו, כמו גם היכולת להאמין שהפסיכולוג מסוגל להכיל אותך, היא צעד חשוב בטיפול שלך. זה יהיה כמעט חצי מהטיפול והריפוי.