היי, אתה צודק...עכשיו שמתי לב שזה באמת מאוד כללי ולא ברור אז ככה.... אני נמצאת כרגע בטיפול והפסיכולוגית שלי טוענת שאני טיפוס אימפולסיבי.... אף פעם לא אמרו לי את זה, והייתי בטיפול לפני כן. יכול להיות שיש בזה משהו כי לפעמים אני עושה דברים בלי לחשוב על התוצאות ורק עפ"י איך שאני מרגישה בלי לחשוב קדימה.אני נוטה להתנגד לדברים בלי לחשוב מה השלכות או לברוח או לעשות שטויות מתוך רגש רגעי...ואח"כ להתחרט.אני לפעמים עושה דברים בלי לחשוב ומשלמת עליהם את המחיר.וזה לא נעים. האמת היא שגם בטיפול אני עושה החלטות די רגעיות.ואח"כ שוקלת שוב אם זה טוב לי ודי משנה את דעתי כל רגע.אני גם מאוד מתגוננת לפעמים.והיא טוענת שזה די פוגע בטיפול ומאט את התהליך.בקיצור אין לי גבולות. ואז אני מרגישה שאני סתם עובדת לחינם כי אני לא יכולה לשנות את זה וזה חוזר על עצמו כל הזמן,והיא גם לא מצליחה להשתלט עליי ולעצור מבעדי להמשיך ולהתנהג ככה. אני מרגישה גם רע עם עצמי שאני במצב הזה אני לא מצליחה להתנהל כמו שצריך כי אני לפעמים מוצאת את עצמי בתוך מלכודת של עצמי.אני מנסה לעשות משהו ויוצא משהו אחר.והיא מרגישה שאני לא רוצה מספיק.אבל אני כן.זה פשוט קשה. איך אני יכולה להמנע מלהגיע למצבים כאלה....?איך אני יכולה לרסן את עצמי בטיפול ובחיים?
top of page
ד"ר יעקב ברמץ - פסיכולוג
אתם מוזמנים להתייעץ בנושאים כמו : זוגיות, הורות, עבודה, מערכות יחסים, תחושת משמעות, דיכאון, חרדה, היפנוזה וכל נושא אחר שמטריד אתכם.
חשוב לציין שאין להתייחס לתשובות כאל טיפול פסיכולוגי אלא כמקום לקבלת תמיכה והכוונה.
bottom of page
שלום לך,ניתן להסתכל על האימפולסיביות בתור הבעיה ובה צריך לטפל. וניתן לראות את האימפולסיביות כאחד הביטויים של הבעיה. האימפולסיביות כבעיה בפני עצמה אינה מתייחסת לאישיות אלא יותר לנוירולוגיה. כלומר מבנה מוחי שכזה. ההתייחסות לאימפולסיביות כביטוי לבעיה מתייחסת לאימפולסיביות בהיבט הרגשי.מה שמאפיין אימפולסיביות אישיותית רגשית, אלו דווקא הזמנים בהם אין אימפולסיביות.העליות והירידות בהם לפעמים כותבים מכתב בן 3 שורות בפורום ולאחר רגע מתעשתים וכותבים פנייה כמו שצריך, מלמדים שהבעיה אינה מבנית נוירולוגית, אלא תלויה ביכולת הרגשית שלך לאסוף את עצמך. ברגעים בהם התסכול גדול את אינך מסוגלת להתארגן על עצמך וברגעים אחרים את יכולה.מדוע התסכול כה גבוה? נדמה לי שאת אמרת לי את הסיבה לכך: "כי אני לפעמים מוצאת את עצמי בתוך מלכודת של עצמי". אומנם במכתב התייחסת למלכודת הנובעת מהתנהגותך האימפולסיבית, אולם נדמה לי שזו התשובה גם לתסכול הגבוה שגורם לאימפולסיביות. המקום בו העצמי שלך מרגיש ממולכד, מרגיש לא מלא, מרגיש לא יציב. ואז את מתחילה לירות לכל הכיוונים מרוב תסכול וזו האימפולסיביות שלך.