אני גרושה מזה שנה. ילדי לן אצל אביו פעם בשבוע למורת רוחי. כעת אני נדרשת להרחיב את הסדרי הראיה לכל שבת שניה. אני כמובן מתנגדת נחרצות, עקב אופיו הבלתי צפוי של האב, עקב כך שהוא מסית את הילד בפניי (זונה, כמה לקוחות עוד נשאר לך היום? וכו'....) והסתה שלא בפניי, ועקב כך שאני חושבת שהינו בעל הפרעת אישיות נרציסטית. פקידת הסעד שמונתה בעניין מפנה אותי למכון פסיכולגי, שבו יערכו בדיקה (מעין מסוגלות הורית השלכתית??....) שבו יינתן מענה לטענה הבאה: "לאור טענת האם כי יש חשש לשלומו הנפשי של הילד בקיום הסדרי ראיה מורחבים (בשל אישיותו של האב והסטוריית החיים המשותפת של האם עם אבי הילד, (הכוונה כנראה לנישואים שהופעלה בהם אלימות נפשית קשה-פרשנות שלי), אנו מבקשים לבדוק את מהות הקשר בין כל אחד מההורים עם הילד, לצורך קבלת החלטות בדבר אופן קיום הסדרי ראיה + תדירות. שאלותי: 1. מדוע צריך לבדוק את שני ההורים, ולא רק את ההורה שלגביו נשאלת השאלה? 2. האם ניתן לאתר הפרעת אישיות במבחן כזה? והאם יהיה ניתן לקשור אותו להסדרי הראיה? 3. האם אפשר להערים במבחן כזה? (אביו של ילדי הינו מאד מחוכם.... 4. מה אוכל להפסיד אם בכלל? תודה מראש, אם מודאגת.
top of page
ד"ר יעקב ברמץ - פסיכולוג
אתם מוזמנים להתייעץ בנושאים כמו : זוגיות, הורות, עבודה, מערכות יחסים, תחושת משמעות, דיכאון, חרדה, היפנוזה וכל נושא אחר שמטריד אתכם.
חשוב לציין שאין להתייחס לתשובות כאל טיפול פסיכולוגי אלא כמקום לקבלת תמיכה והכוונה.
bottom of page
שלום לך,1. מדוע צריך לבדוק את שני ההורים, ולא רק את ההורה שלגביו נשאלת השאלה?כששני הורים רבים מניסיוני, יש הרבה ליכלוך והרבה הכפשות הדדיות. בעינייך את צודקת בעיניו הוא. אי אפשר לקבוע מראש מי הצד הבעייתי. יש צורך לבדוק את שני ההורים. 2. האם ניתן לאתר הפרעת אישיות במבחן כזה? והאם יהיה ניתן לקשור אותו להסדרי הראיה?בהחלט ניתן לראות מה המבנה האישיותי של הנבדק. זו מטרת האבחון. בהתאם ליציבות הנפשית ניתן להמליץ על הסדרי הראיה. 3. האם אפשר להערים במבחן כזה? (אביו של ילדי הינו מאד מחוכם....בד"כ גם הנבדקים המתוחכמים, לא יודעים איך לרמות במבחן השלכתי, כי לא ברורה להם מטרת המטלה ואיך לענות עליה נכון. מה שלא מציאותי, כי אין תשובה נכונה אחת. 4. מה אוכל להפסיד אם בכלל?ייתכן וטענותייך כלפיו אינן נכונות וייתכן וטענותיו כלפייך (מלבד העובדות המציאותיות ומשלח ידך) נכונות.