איזה טיפול פסיכולוגי היעיל ביותר למקרי טראומה וחרדות? איך מטפל יכול לגרום למטופל לתת בו אמון ולסמוך עליו....? מהם גבולות הטיפול מבחינת המטפל??ומה קורה כשיש הסגת גבול מצד מטופל? באיזה מצב ומתי מציע המטפל טיפול תרופתי......?האם כאשר אין לו פתרון לבעיה?? קראתי בנושא קצת באינטרנט ורשום שבמצבי טראומה הטיפול הפסיכולוגי עוזר קצת אבל לא פותר את הבעיה לצמיתות.וגם במקרים אחרים העניין הוא שמי שמגיע לטיפול רוצה לפתור את הבעיה לצמיתות ושהיא לא תחזור לו שוב בעתיד....אבל זה נראה חסר תקווה וחסר פתרון כי אם הטיפול הוא זמני אז מה הטעם?!?!! האם זה סביר לחזור לטיפול כל כמה שנים בחיים....במקרה שהבעיה ממשיכה??האם זה באמת נכון שיש בעיות שטיפול אחד אינו מספיק להם והם צריכות להיות מלוות כל החיים בטיפולים??האם בעיות של טראומה הן חלק מהן?? אודה על תשובותיך רוני
top of page
ד"ר יעקב ברמץ - פסיכולוג
אתם מוזמנים להתייעץ בנושאים כמו : זוגיות, הורות, עבודה, מערכות יחסים, תחושת משמעות, דיכאון, חרדה, היפנוזה וכל נושא אחר שמטריד אתכם.
חשוב לציין שאין להתייחס לתשובות כאל טיפול פסיכולוגי אלא כמקום לקבלת תמיכה והכוונה.
bottom of page
שלום לך,שאלת הרבה שאלות אודות הטיפול הפסיכולוגי. הרוח ששורה על שאלותיך היא חוסר אמון ביכולת המדיום הזה שנקרא פסיכולוג לעזור לך. זו באמת בעיה. כי כשאינך סומך על מורה הדרך שלך המוביל אותך בארץ לא נודעת, אתה בצרות או שאתה בכלל לא יוצא לדרך.בודאי שיש בעיות בלתי פתירות. ונדמה לי שאתה מתייחס באמירתך טראומות להפרעה הפוסט טראומטית (PTSD). אכן זו הפרעה עקשנית וקשה ביותר לטיפול. אין נרפאים ממנה וגרוע מזה מעטים אלו המצליחים לשפר את התיפקוד שלהם אפילו בלי להירפא לגמרי.אולם בהקשר לבעיות אחרות, הגדרת הריפוי מאד משנה. אם למישהו יש מבנה אישיות מסוים וריפוי בעיניך זה שינוי אישיותו, אז באמת אין ריפוי. אולם אם מכבדים את מבנה האישיות והופכים נקודות הנחשבות חלשות לכוח, אז ניתן בהחלט לרפא.למשל אדם בעל אישיות דקדקנית ונוקדנית הלומד להפנות את התכונה הזו למחקר אוניברסיטאי, נקודת החולשה הופכת לכח. אם אדם הוא חשדני מטבעו ופותח משרד חקירות, אופיו יכול לתת לו כח רב. וכו'.