מישהי שמאוד יקרה לי מטופלת בפסיכו אנליזה במשך כ 10 שנים, אצל אותה פסיכולוגית. היא טוענת בתוקף שהטיפול עוזר, אבל נראה לי שעדיין לא טוב לה, בשנים האחרונות גם לוקחת כדורים נגד דיכאון בנוסף לטיפול. אני יודע שזה סוג טיפול ארוך אבל לדעתי יש לה תלות בטיפול וזה לא באמת עוזר לה. שלא לדבר על הסכומים העצומים ששילמה לה (יכלה כבר לקנות בזה דירה קטנה). נראה לי שהפסיכולוגית הזאת לא באמת רוצה שהבעיות שלה יגמרו. ניסיתי כמה פעמים לנסות לשכנע אותה להפסיק והיא הגיבה על זה בכעס, כאילו פגעתי בציפור נפשה. היא חושבת שהפסיכולוגית הזאת היא מלאך. השאלה שלי היא מה אפשר לעשות במצב כזה עדין? והאם בכלל המצב הזה חוקי? תודה
top of page
ד"ר יעקב ברמץ - פסיכולוג
אתם מוזמנים להתייעץ בנושאים כמו : זוגיות, הורות, עבודה, מערכות יחסים, תחושת משמעות, דיכאון, חרדה, היפנוזה וכל נושא אחר שמטריד אתכם.
חשוב לציין שאין להתייחס לתשובות כאל טיפול פסיכולוגי אלא כמקום לקבלת תמיכה והכוונה.
bottom of page
שלום לך,השתמשת במושג פסיכואנאליזה. אם אכן זו פסיכואנאליזה שזו טכניקת טיפול, עשר שנים בהחלט לא חריגים. ומאחר ומדובר בארבע חמש פגישות לשבוע, בעשר שנים היא יכלה לקנות דירה גדולה באותו כסף. הטיפול הזה מתיימר לעשות מהפך שלם ובניה מחדש של האישיות. ולא בהכרח הקלה רגעית כזו או אחרת.דבר נוסף, תמיד כשאחד מבני הזוג נמצא בטיפול ובן זוגו לא, בני הזוג מתרחקים זה מזה. האם זו הסיבה שאתה מרגיש כך כלפי הפסיכולוגית המלאכית שלה שהקשר של חברתך איתה, טוב מהקשר שלה איתך? ייתכן שבמקום לשכנע אותה לצאת מהטיפול, תיכנס גם אתה לטיפול ועולמכם שוב יתקרב זה לזה.