שלום יעקב, כבר הרבה שנים אני מתחבטת ביני לביני האם יש משהו "מוסכם" שחייב להיות מובנה באישיותו של מטפל? עוד לפני שהתחלתי ללמוד פסיכולוגיה, וכעת כשאני באמצע התואר הראשון, שבה ומתעצמת בי השאלה, האם יש בי מאפיינים המתאימים להיות מטפלת? (אם בכלל יש כאלה?) או שאני סתם מכלה את זמני בתהליך הקשה (שרובו עוד מחכה לי) שבסוף אגלה שאין לי עם המקצוע ולו כלום... אני בחורה עם אופי סוער מאוד, אוהבת לדבר, דעתנית, אולי היו מי שיגידו שמתאים לי להיות יותר "שרת חוץ" או משהו דומה, (ולא מה שאמור להיות ה"לוח הריק" שהפסיכולוג מקרין, או ההכלה והשקט, למרות שישנם בי גם צדדים כאלה)... אבל חשקה נפשי דווקא במקצוע הזה... ומה אתה אומר? אשמח לתגובתך, אביטל
top of page
ד"ר יעקב ברמץ - פסיכולוג
אתם מוזמנים להתייעץ בנושאים כמו : זוגיות, הורות, עבודה, מערכות יחסים, תחושת משמעות, דיכאון, חרדה, היפנוזה וכל נושא אחר שמטריד אתכם.
חשוב לציין שאין להתייחס לתשובות כאל טיפול פסיכולוגי אלא כמקום לקבלת תמיכה והכוונה.
bottom of page
שלום לך,ראיתי פעם חלק מתוכנית, נדמה לי שקראו לה ד"ר פיל. הוא מטפל בגישה קוגנטיבית וגם לו היה מתאים להיות, לפי צורת עבודתו בטלויזיה, שר חוץ. ובודאי שלא לוח חלק.לוח חלק זו רק טכניקה טיפולית אחת. יש עוד 400 שיטות טיפול. תחשבי על זה כמו על חנות צבעים. כל שיטת טיפול היא צבע בגוון שונה. אולם גם אם שני אנשים ייקחו אותו גוון בדיוק, יתקבל צבע אחר. כי זה תלוי במברשת השונה (אישיות שונה של מטפל) ובמשטח שונה של הצביעה (אישיותו שונה של המטופל).